Att kombinera en kryssning med massage och spa måste vara ett av de bästa alternativen när det kommer till spa. Med en kryssning kan man njuta av den nya omgivningen och samtidigt passa på att gå på spa och få massage. En perfekt kombination helt enkelt, i synnerhet till de som tycker om att gå på spa och åka kryssning. Dock är detta något alla borde unna sig, oavsett om man är intresserad av det eller inte. Detta för att alla mår bra av avkoppling lite då och då.

Massage med eteriska oljor

De flesta vet nog om att massage är ett perfekt sätt för avkoppling, men att komplettera massagen med eteriska oljor gör upplevelsen mer optimal. Eteriska oljor gör inte bara att kroppen mjukas upp utan huden blir mjuk och massören får ett annat grepp om huden. Andra fördelar med eteriska oljor är att de doftar otroligt gott och det kan också bidra till att man blir avslappnad och lugn i själen. Och det är också det de är till för bland annat. Dels för att massagen ska bli optimal, men också för att man ska kunna slappna av ända in i själen.

Res med spa-färjor

Det kan vara svårt att veta vilken färja man ska åka med, men de flesta färjor erbjuder någon typ av massage och spa. Dock finns det dem färjor som fokuserar mer på det och har därför ett bättre utbud. Sen beror det också givetvis på vart man vill åka. Boka en kortare kryssning om 23 timmar, alternativt kryssningar som är längre, till exempel de som varar i 48 timmar. Vill man åka längre än så finns det även kryssningar uppåt veckor.

Spakryssningar till Baltikum

Några populära resmål är länderna i Baltikum. Hit kan man ta färjor som också erbjuder spa och massage. Det finns olika kryssningspaket där det ingår både spa, massage, hytt och mat. Om man ska resa men samtidigt vill unna sig lite lyx är en sparesa till Baltikum att rekommendera. Känn havets vågor och njut av den vackra utsikten till sjöss samtidigt som man får koppla av med spa och massage. Det erbjuds spakryssningar till Tallinn, Lettland och Estland med olika paket som innehåller både massage, spa och mat. En perfekt kombination för den optimala upplevelsen och avkopplingen.