SEO Optimera blogginlägg

Vid den här tidpunkten är det lätt att tänka på att SEO bör tas upp i varje blogginlägg . Detta är dock inte nödvändigt. Blogginlägg tjänar olika syften. Vissa inlägg skriver bara för skojs skalle eller för lojala besökare. Artiklar om vad du gjorde i helgen behöver allmän ingen optimering. Recept, guide, tips, handledning och recensioner är exempel på inlägg som är värda att optimala. Enkelt uttryck är detta inlägg med innehåll som sannolikt kommer att vara användbart för slumpmässiga Google-sökare. Välj nyckelord och sökfraser som verkligen matchar innehållet i ditt inlägg.

Blogginlägg

Om du har ett inlägg om din favoritjacka är det förmodligen ingen bra idé att optimera det för “bröllopsklänning” även om det är en populär sökfras (dåligt exempel, men du förstår!). Ibland ger AdWords sökordsplanerare inte bra data för vissa sökord eller fraser. Om nyckelordet till exempel är mycket specifikt eller söks vid en mycket specifik tidpunkt på året (t.ex. midsommarrecept, påskäggsmålning, julförsäljning) får du förmodligen inte mycket data. Det betyder inte att du inte kan få bra sökresultat!

Optimera blogginläggen

Det finns många saker du kan göra för att optimala dina inlägg – men kom ihåg att du inte behöver göra allt – om du använder Yoast SEO-pluginet ser du en lista med röda, gula och gröna tips längst ner. Om det gröna alternativet är mer dominerande kommer inlägget att vara SEO-grönt. Detta är dock bara en vägledning. Det finns ingen lag eller garanti för att det faktiskt kommer att fungera bättre än något annat inlägg. Något är bättre än ingenting! Men tittade inte blint på de gröna vingarna. Och stressa inte heller på att allt måste optimeras. påskäggsmålning, julförsäljning) får du förmodligen inte mycket data. Det betyder inte att du inte kan få bra sökresultat! Det finns många saker du kan göra för att optimala dina inlägg – men kom ihåg att du inte behöver göra allt – om du använder Yoast SEO-pluginet ser du en lista med röda, gula och gröna tips längst ner. Om det gröna alternativet är mer dominerande kommer inlägget att vara SEO-grönt.

Yoast SEO-Plugin

Det finns ingen lag eller garanti för att det faktiskt kommer att fungera bättre än något annat inlägg. Något är bättre än ingenting! Men tittade inte blint på de gröna vingarna. Och stressa inte heller på att allt måste optimeras. Det finns många saker du kan göra för att optimala dina inlägg – men kom ihåg att du inte behöver göra allt – om du använder Yoast SEO-pluginet ser du en lista med röda, gula och gröna tips längst ner. Om det gröna alternativet är mer dominerande kommer inlägget att vara SEO-grönt. 

Google vill ha text

Google föredrar ofta inlägg som är lite längre. Minst 300 ord – många av mina bästa inlägg när det gäller Google-trafik är mycket långa. Min långa guide är 1000-15000 ord (!). Min korta guide är: 1000-15000 ord. Det betyder att inlägget är mycket innehållsrikt, kunnigt och fullt av värde för besökarna. Besökarna spenderar mycket tid på artikeln och hoppas hitta det de söker – därför anses artikeln vara mycket relevant av Google.